Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


9/27/2022 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Драчевчани уживаа во македонскиот фолклор и етно-мелос
01.07.2013

Одлична забава, со традиционална македонска игра и песна понуди културниот бран на “Три круши”. За тоа се погрижи ансамблот Македонија, кој во петокот на Верско-рекреативниот центар одржа незаборавен целовечерен концерт.
“Ала Турка – Ала Франга”, “Нашето село”, “К’на Ѓеџаси” и “Шетнала се Јана” беа само дел од песните и ората изведени од студентите од Факултетот за музичка уметност во Штип – отсек етно-кореологија и игра, како и учениците од Средното музичко училиште “Илија Николовски – Луј” – отсек фолклор, кои го сочинуваат ансамблот Македонија. Тие ја негуваат градската чалгиска, вокално-инструментална и играчка музичка традиција од 19-ти век, како и селската традиција на музика и игра од периодот пред 19-ти век.
Следниот културен настан ќе се одржи во подрчното училиште “Кузман Јосифовски – Питу” во нас. Црниче, каде концерт ќе одржи групата ДНК, а стенд ап комедија ќе има и актерот Гораст Цветковски.


 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved