Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


9/27/2022 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Тридневна акција за чистење на Општина Кисела Вода
03.07.2013

Почнувајќи од денеска, во следните три дена ќе се чисти територијата на Општина Кисела Вода со помош на механизација на јавните претпријатија на Град Скопје. Според планот, јавните комунални претпријатија ќе интервенираат во области кои што се во нивна надлежност, како кастрење на гранките на дрвјата, санирање на ударните дупки на улиците, акции за чистење на зелените површини и улиците, интервенции за подобрување на водоснабдувањето.
Истовремено во општината на повеќе локации ќе бидат поставени специјалните контејнери за кабаст отпад.
Во среда (03.07.2013), контејнерите за кабаст отпад ќе бидат поставени на ул. “Пушкинова” во нас. 11-ти Октомври – згради, на ул. “Востаничка” во Црниче (во близина на маркетот Рептил), на последната автобуска станица со бр. 24 во нас. Кисела Вода, на последната автобуска станица бр. 4 во нас. 11-ти Октомври – бараки и на ул. “Жил Верн” во нас. Цветан Димов.
Во четврток (04.07.2013), контејнери ќе се постават на следните локации: пред месната заедница Припор, кај Шампионче, пред месната заедница Бирарија, во близина на КАМ-маркетот во нас. Драчево, на мини-плоштадот во с. Драчево и на ул. “Малешевска” во нас. Драчево.
Во петок (05.07.2013) вакви контејенри ќе бидат поставени на ул. “Кавалска” (во близина на градинката во Пржино), на ул. “Боте Ботевски” (во близина на студентскиот дом Пелагонија), во нас. Драчево (во близина на маркетот ТЕДИКО), на ул. “Мариовска” и ул. “Фредерик Шопен”.
Паралелно со овие активности ќе се одвиваат и средби на Градоначалникот на Град Скопје и директорите на градските јавни претпријатија со претставниците на месните и урбани заедници во општината.


Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved