Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Кошарка
 Фудбал
 Одбојка
 Мали олимписки игри 2011 година
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода


  

  

  

  

  

 

 

  
 
Мали олимписки игри 2011 година

Во периодот од 14.02 - 04.03. 2011 година Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Малите олимписки игри 2011, кои се одржуваат на иницијатива на Македонскиот олимписки комитет и Општина Кисела Вода заради развивање на олимпискиот дух кај најмладата популација. Во предолимписката година, Општина Кисела Вода го доби приматот за организирање на овогодинешните мали олимписки игри на нејзината територија, пред сè заради перманентното инвестирање во спортот и спортските активности кај младата популација.
Во тринеделната спортска манифестација учество ќе земат голем број на ученици од основните училишта, ученици од училиштата за лица со посебни потреби, наставници и останати граѓани од општината. Притоа, предвидено е да се одиграат турнирски куп (елиминациони) натпревари во колективните спортови мал фудбал, кошарка и одбојка, натпревари во индивидуалните спортови шах и пинг-понг, како и натпревари во спортските игри за децата со посебни потреби. Сите ученици кои ќе земат учество во натпреварите,  претходно ќе извршат систематски прегледи, а натпреварите за децата со посебни потреби се дефинирани со соодветните стручни лица од училиштата за лица со посебни потреби и тие ќе се реализираат под соодветен стручен надзор.Календар на спортски активности:1. 1. Турнир во мал фудбал
-Календарот  е направен врз основа на пласманот  на екипите во полусезоната 2010/2011  во рамките на Училишниот спорт на ОКВ.


-  ¼ -финале ( понеделник, 14-ти февруари ):
ОУ СВ. Климент Охридски – ОУ К.Ј. Питу
ОУ Кузман Шапкарев – ОУ Рајко Жинзифов
ОУ Круме Кепески – ОУ Партенија Зографски
ОУ Кирил  Пејчиновиќ – ОУ Н.Г. Дуња


Место на одржување: Спортска сала Архиепископ Доситеј.


Време на одржување, почеток 12.00 часот


-  ½ финале ( вторник, 22-ри февруари):


Меѓусебно ќе играат победниците од средбите:
 ОУ СВ. Климент Охридски – ОУ К.Ј. Питу  / 
ОУ Круме Кепески – ОУ Партенија Зографски,


ОУ Кузман Шапкарев – ОУ Рајко Жинзифов/
ОУ Кирил  Пејчиновиќ – ОУ Н.Г. Дуња


Место на одржување: Спортска сала Архиепископ Доситеј.
Време на одржување, почеток 12.00 часот


-Финале и мало финале (петок, 4-ти март):
Во големото финале (натпревар за првото место на турнирот) ќе играат победниците од полуфиналните средби, додека поразените од полуфиналните средби ќе играт во малото финале (натпревар за трето место).


Место на одржување: Спортска сала Архиепископ Доситеј.
Време на одржување, почеток 11.30 часот


1.2 Турнир во кошарка


-Календарот  е направен врз основа на пласманот  на екипите во полусезоната 2010/2011  во рамките на Училишниот спорт на ОКВ.


-1/4 финале ( четврток, 17-ти февруари)
ОУ Круме Кепески – ОУ Н.Г.Дуња
ОУ Рајко Жинзифов – ОУ Кирил Пејчиновиќ
ОУ Партенија Зографски – ОУ К.Ј.Питу
ОУ Кузман Шапкарев – Св.Климент Охридски


-Место на одржување: Спортска сала Независна Македонија.


-Време на одржување, почеток 12.00 часот-1/2 финале (24-ти февруари):


Меѓусебно ќе играат побениците од средбите:


-ОУ Круме Кепески – ОУ Н.Г.Дуња / ОУ Партенија Зографски – ОУ К.Ј.Питу,
-ОУ Рајко Жинзифов – ОУ Кирил Пејчиновиќ/ Оу Кузман Шапкарев – Св.Климент Охридски,-Место на одржување: Спортска сала Независна Македонија.


-Време на одржување, почеток 12.00 часот


-Финале и мало финале (петок, 4-ти март):
Во големото финале (натпревар за првото место) ќе играат победниците од полуфиналните средби, додека поразените од полуфиналните средби ќе играт во малото финале (натпревар за третото место).-Место на одржување: Спортска сала Независна Македонија.-Време на одржување, почеток 11.30 часот1.3 Турнир во одбојка


Календарот  е направен врз основа на пласманот  на екипите во полусезоната 2010/2011  во рамките на Училишниот спорт на ОКВ.


-1/4 финале ( среда, 23-ти февруари):
ОУ Партенија Зографски – ОУ Кузман Шапкарев
ОУ Круме Кепески – ОУ Н.Г.Дуња
ОУ К.Ј.Питу – ОУ Рајко Жинзифов
-Слободна е екипата на ОУ Кирил Пејчиновиќ


-Место на одржување: Спортска сала  на ОУ Кирил Пејчиновиќ


-Време на одржување, почеток 12.00 часот


-1/2 полуфинале ( вторник,  1-ви март):
Меѓусебно ќе играат победниците од средбите:
ОУ Кирил Пејчиновиќ – Оу Круме Кепески /Оу Н.Г.Дуња,
   ОУ Партенија Зографски – ОУ Кузман Шапкарев/
   ОУ К.Ј.Питу – ОУ Рајко Жинзифов,Место на одржување: Спортска сала  на ОУ Кирил Пејчиновиќ,


Време на одржување, почеток 12.00 часот


-Финале и мало финале ( петок, 4-ти март):


Во големото финале (натпревар за првото место) ќе играат победниците од полуфиналните средби, додека поразените од полуфиналните средби ќе играт во малото финале (натпревар за третото место).-Место на одржување: Спортска сала: ОУ Кирил Пејчиновиќ
-Време на одржување, почеток 11.30 часот.1.4 Турнир во пинг-понг (петок, 4-ти март):На турнирот ќе  учествуваат сите пријавени ученици од основните училишта. Истиот ќе се одржи во салата  на ОУ Невена Георгиева Дуња. Ќе се игра по куп  елиминационен систем.


-Место на одржување: Спортска сала: ОУ Невена Георгиева Дуња
-Време на одржување, почеток 11.00 часот.


1.5 Турнир во шах (петок, 4-ти март):На турнирот ќе  учествуваат сите пријавени ученици од основните училишта. Истиот ќе се одржи во  големата собраниска сала на општината Кисела Вода.  -Место на одржување: голема собраниска сала на општина Кисела Вода.
-Време на одржување, почеток 11.00 часот.


1.6 Натпревари по спортови за децата со посебни потреби ( петок, 4-ти март)Ќе се одржат турнирски натпревари, предходно дефинирани со соодветните стручни лица од училиштата со посебни потреби, Димитар Влахов и Златен Стремец. Учество ќе земат сите пријавени ученици од  посебните училишта.-Место на одржување: спортските сали во посебните училишта Димитар Влахов и Златен Стремец.
-Време на одржување, почеток 11.00 часот.
Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved