Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


11/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Градоначалник
 Надлежности
 Совет на општината
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода


  

  

  

  

  

 

 

  
 
Градоначалник

Градоначалник на Општина Кисела Вода е Билјана Беличанец – Алексиќ.
Билјана Беличанец Алексиќ е родена на 25.07.1973 во Скопје. Во 1994 година дипломира како најмлад актер на Факултетот за драмски уметности, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Скопје и истата година се вработува во Народен театар „Војдан Чернодрински“ Прилеп, каде претежно игра главни улоги за кои подоцна добива награди и признанија. Во 1997 година се вработува во Драмски Театар Скопје. Досега има реализирано бројни главни и споредни улоги во повеќе театарски проекти во Драмски театар и други инстутуции и проекти. 
Во нејзината дејност како актер се истакнуваат улогите во претставите „Кандид во земјата на чудата“, „Кинегонда во Карлаленд“, „Албена“, „Медеја“, „Ќелавата пејачка“, „Пинокио“, „Елешник“, „Свадбата на Фигаро“, „Арлекин слига на двајца господари“, „Платонов“, „Мефисто“, „Домот на Бернанда Алба“, „Кандид во земјата на чудата“, „Диво месо“, „Тетовирани души“, „Жив човек“, „Демонот од Дебар Маало“, „Македонски Рулет“, „Комшилук наопаку“, „МКС“, „Црна Дупка“, „Сомнително лице“, „Заводникот од западниот свет“, „Балкански шпион“, „Словенскиот ковчег“, „Фернхад и Ширин“, „Хомоеректус“, „Како се станува цар“, „Што е тоа што ги тера жените да трчаат по улиците на Мадрид“, „Жив чоек„ и други. Добитник е на наградата за актерско остварување за улогата на г-ѓа Мартин во претставата „Ќелавата пејачка“, наградата „13 Ноември“ на град Прилеп за особено учество и придонес во културата, наградата за млад актер на Фестивалот МЕС Сараево 2000 год., награда за главна женска улога во 2009 на театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“ за претставата „Кинегонда во Карлаленд“ и во 2012 година за улогата на Сара во „Генетика на кучињата“, и прогласувана е за најпопуларна глумица за 1997, 2000, 2007 и 2011 година. Добитник на признанието „Мајка Тереза“ во 2012 година.  

 
Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved