Search
Close this search box.

Награден еко проект „Ние сме еко генерација“

Проектот „НИЕ СМЕ ЕКО ГЕНЕРАЦИЈА“  изготвен од учениците на ОУ „Св. Климент Охридски“ с.Драчево, на конкурост е избран како најдобар во Република Македонија за 2013 година.

Пројецт Еартх  е глобална мрежа за еколошка едукација со цел да ги поврзе училиштата, учениците и наставниците од целиот свет да помогнат во решавањето на еколошките проблеми.
На конкурсот по повод 5 јуни- Ден на животната средина, ОУ„Св.Климент Охридски“ с. Драчево,конкурираше со свој проект.
Координатор на еко програмата : Биљана Илиева -наставник по биологија

 

Споделете:

Scroll to Top