Search
Close this search box.

Општина Кисела Вода гради паркинг на улица ,,Христо Татарчев”

Започнува изградба на уште еден нов паркинг на улица ,,Христо Татарчев” во Кисела Вода. На површина од околу 700m² и капацитет за 70тина возила, жителите од улицата ,,Христо Татарчев” наскоро ќе добијат нов паркинг простор.

 

– Како што претходно најавив, креирањето на нов и урбан лик во централното подрачје на Кисела Вода е наш приоритет, а со тоа и решавање на еден од горливите проблеми на нашите сограѓани, паркинг местата. Во финална фаза се и подготовките за изведување на велосипедска патека на улицата ,,Христо Татарчев”, односно на потегот од Мечкаров па сѐ до раскрсницата со булеварот ,,Борис Трајковски”.  Нови паркинг места се градат и наспроти специјалното училиште за слепи и слабовидни лица ,,Димитар Влахов”, додека пак во изминатиот период беа изградени и на повеќе други локации низ општината, сѐ со цел намалување на метежот и сообраќајот во мирување кој е значајна алка во одвивањето на целокупниот сообраќај во една ваква урбана средина. Продолжуваме со силно темпо да инвестираме во модерен и урбан лик на нашата општина, бидејќи нашите сограѓани го заслужуваат тоа-изјави градоначалникот Орце Ѓорѓиевски.

Споделете:

Scroll to Top