Search
Close this search box.

Честит Ден на независноста на Република Македонија!

Пред 31 година, решително и одговорно го остваривме вековниот сон- за слободна, независна и суверена Република Македонија. Испишавме историја, но и дадовме завет пред себеси и пред иднината дека ќе го чуваме континуитетот на нашата определба. Дури и кога патот е трнлив и мачен, обременет со многу предизвици кои доѓаат и од внатре и од надвор, тоа претставува и наше право и наша обврска. Достоинствено и  со силно чувство за сопствената држава, за нашата Македонија, да бидеме посилни, посплотени и поуспешни. За нас, за нашите поколенија, за генерациите што доаѓаат! 

Нека ни е честит и вековит 8 Септември!

Нека ни е честит Денот на независноста на Република Македонија!

 

Споделете:

Scroll to Top