Search
Close this search box.

Честит 24 Мај, Ден на светите Кирил и Методиј

Општина Кисела Вода Ви ви го честита Денот на сесловенските светители и просветители, браќата Кирил и Методиј. Чествувајќи го нивното благородно дело, даваме свој удел во она што беше нивна света мисија- спознавањето на јазикот, развојот и пренесувањето на сопствената култура, можноста светот да ја спознае нашата историја.

Нека ни е честит празникот, за многу години!

Споделете:

Scroll to Top