Search
Close this search box.

Честит 11 Октомври!

Општина Кисела Вода на сите граѓани им го честита 11 Октомври, симболот на отпорот на македонскиот народ  и продолжувањето на вековната борба за самобитност и самостојност на нашите предци.

Сплотеностa и единството кои биле столб на оваа борбата за слобода самобитност, нека и денес, кога живееме во самостојна и независна Македонија, бидат наша водилка за важните прашања, за стратегиските цели кои стојат пред нашата држава!

Нека ни е вечен Денот на народното востание против фашизмот!

Споделете:

Scroll to Top