Search
Close this search box.

Биографија

 

Орце Ѓорѓиевски е роден на 05.08.1987 година во Скопје.

Дипломирал на Правниот факултет “Јустинијан I”, оддел за политички студии.

 Магистратура има во областа на менаџмент на човечки ресурски. Активно зборува англиски јазик. Досега има работено во приватниот сектор.

Во периодот од 2017-2021 година беше советник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во Советот на Општина Кисела Вода.

За градоначалник на Општина Кисела Вода,  беше избран во првиот круг на локалните избори, одржани на 17 октомври 2021 година.

Споделете:

Scroll to Top