Search
Close this search box.

Исчистени 20 тони отпад од Кисела Вода

Во заедничка акција на службите на Општина Кисела Вода и ЈП “Комунална хигиена”, денес се чистеше општина Кисела Вода.

 

Од утрото, триесетина сезонски работници го собираа  комуналниот и кабастиот отпад во сите месни и урбани заедници. Со четири камиони насобраниот отпад потоа повеќе пати се носеше на Дрисла. Собрани беа вкупно 20 тони отпад.

Континуитетот на подигнување на хигиената во општина Кисела Вода продолжува и во периодот што следи. Апелираме до сите наши жители за совесно однесување, посебно во делот на правилното одложување на отпадот. Грижата и одговорноста за средината во која живееме треба и мора да биде заедничка.

Споделете:

Scroll to Top