Search
Close this search box.

Градоначалниците, директорите на ЈП и претставниците на месните и урбаните заедници-на средба во Кисела Вода

Градоначалниците на град Скопје и на општина Кисела Вода Коце Трајановски и Билјана Беличанец-Алексиќ,  денес во големата сала на општина Кисела Вода одржаа заедничка средба со директорите на сите јавни претпријатија, претседателите и секретарките на месните и урбаните заедници ширум општината, како и со раководителите на поеднечните сектори во градот и во општина Кисела Вода.

 

На средбата, беше посочена добрата соработка меѓу градот и оваа општина,  при што градоначалникот Трајановски упати благодарност за мини студијата која општина Кисела Вода ја изработи во изминатите неколку дена и ја достави до сите директори на јавните претпријатија.  Истата, содржи текст, фотографии и точни локации на проблемите со кои се соочуваат жителите на општината, а се во директна надлежност на службите на градот и треба да помогне во полесно и побрзо изнаоѓање на решенија.

На состанокот , претставниците на месните и урбаните заедници поставија доста прашања кои го засегаат локалното население, а одговор околу можните решенија добија директно од директорите на  јавните претпријатија.

Евиденцијата на проблемите, можните решенија и предлози кои произлегуваат од ваквите средби, како и добрата соработка меѓу градот Скопје и општина Кисела Вода, можат да дадат и даваат само позитивни резултати, беше заедничкиот заклучок  кој произлезе од оваа средба.

 

 

Споделете:

Scroll to Top