Search
Close this search box.

Младински локални иницијативи во општина Кисела Вода

По успешно завршената прва обука, викендов, во Големата сала на општина Кисела Вода се одвива вториот модул од проектот „Младински локални иницијативи“ од страна на невладината организација “Младите можат”, во соработка со општина Кисела Вода, а со поддршка од Амбасадата на САД во Р. Македонија.

 15 ученици, на возраст од 16 до 24 години, кои аплицираа и добија можност да бидат учесници во проектот, изминатата седмица работеа на тема “Работа во заедницата и идентификување на локални проблеми”. Истите, викендов имаат активности за проектно планирање, тимска работа и лидерство, додека, веќе од утре, започнува третиот модул кој има за цел младите да ги обучи за имплементирање на локална иницијатива.

Обулите се бесплатни и ќе финишираат на 24ти декември.

Споделете:

Scroll to Top