Search
Close this search box.

Одличен концерт на Миле Кузмановски синоќа во Драчево

Со популарната “Не кани ме”, фолк ѕвездата Миле Кузмановски синоќа го отвори својот концерт пред публиката во Паркот на бранителите во населбата Драчево. Повеќе од час и половина ги забавуваше присутните со своите најголеми хитови кои заедно со него ги пееја популарните рефрени, играа и се забавуваа.

 Покрај хитовите од неговите албуми, Миле Кузмановски отпеа и повеќе други популарни македонски народни песни и со својата моќна интерпретација повторно покажа зошто е миленик на публиката со изострен музички вкус.

Концертот беше во организација на општина Кисела Вода, преку Одделението за култура при Секторот за образование, предучилишно воспитување, култура и спорт.

Дел е од традиционалната манифестација Три круши, која годинава се одржува по десетти пат. Во рамки на истата, публиката имаше можност да биде дел од концертите на Сузана Спасовска, КУД “Китка” и Зуица Лазова, како и синоќешниот, на Миле Кузмановски.

Споделете:

Scroll to Top