Search
Close this search box.

Општина Кисела Вода започна со акција за порамнување на селските – полски патишта

Општина Кисела Вода започна со акција за порамнување на селските – полски патишта кои водат до лозовите насади на граѓаните во МЗ село Драчево, населба Драчево, Пинтија и други.

Акцијата за чистење на полските патишта е во организиација на секторот за Месна Самоуправа и во истата се вклучени советите на месните заедници кои гравитираат во непосредна близина.

Во акцијата за чистење која води по патот Чупријан ангажирани се багери, дел од сезонските работници и други ресурси со кои располага Општина Кисела Вода.

Споделете:

Scroll to Top