Search
Close this search box.

Општина Кисела Вода со финансиска помош за семејствата чии домови беа зафатени од пожар

Општина Кисела Вода ќе им помогне на двете семејства од Драчево, Тодевски и Силјановски, кои неодамна претрпеа голема штета во пожарот што ги зафти нивните куќи. По иницијатива на градоначалникот Билјана Беличанец-Алексиќ, Советот на општината акламативно ја донесе одлуката на овие семејства да им се исплати парична помош во вредност од по 30 000 денари.

 

Оваа одлука претставува прва помош по несреќата, а општина Кисела Вода ќе настојува и дополнително да им излезе во пресрет и да помогне во рамки на своите можности, се’ со цел побрзо решавање на нивните проблеми и враќањето на достоинствените услови за живот кои им ги уништи пожарот. Воедно, општината им се заблагодарува на сите добронамерни и хумани граѓани кои се одзваа на апелот за помош и преку своите донации за овие две семејства ја покажаа својата хумана страна.

Споделете:

Scroll to Top