Search
Close this search box.

ОУ “Невена Георгиева Дуња” одбележа половина век постоење

Со свечена приредба, во присуство на голем број гости, ОУ “Невена Георгиева Дуња”, ги прослави 50те години континуитет и успех, половина век постоење и активно работење на полето на образованието и воспитанието на многу генерации.

 – Јасно определуваните цели низ 50-годишното постоење на училиштето претставуваат предизвик за наставниот и раководниот кадар и стимулираа акција (дело): знаеме каде сакаме да одиме и што сакаме да постигнеме (резултат). Вработените во ООУ „Невена Георгиева – Дуња“ верувајќи во своите професионални квалитети и предиспозиции имаат јасна цел пред себе да ги соединат искуството на возрасните и ентузијазмот и амбицијата на младите во тимска работа како значаен белег на едно современо и модерно училиште, кое ќе ги негува и развива хуманите вредности и чувства кај новите генерации-истакна во своето обраќање директорот на училиштето Зорица Русевска.

Доделувајќи им благодарници на сите оние кои дале свој печат во развојот на наставниот процес и афирмацијата на училиштето, таа го потенцираше ангажманот на локалната самоуправа, улогата на градоначалникот на општина Кисела Вода, секторот за образование, предучилишно воспитување, култура и спорт, соработката со МОН и БРО, како и соработката со родителите преку повеќе форми на нивно ангажирање и делување.    

     

– Јасно поставуваните цели за унапредување на воспитно-образовниот процес се единствениот начин да се воспостави врска помеѓу бројните задачи од денешниот ден, чие што реализирање претставува утрешен успех-потенцираше директорот Русевска.

Споделете:

Scroll to Top