Search
Close this search box.

Почна дератизацијата во Кисела Вода

Денес општина Кисела Вода, во координација со градот Скопје и останатите општини од главниот град, започна со пролетна дератизација.

 

Уништувањето на штетните глодачи ќе го врши ЈЗУ Центар за јавно здравје  во соработка со ЈП Водовод и канализација и урбаните заедници од општината. Процесот на дератизација започна во Драчево, од каде во текот на наредните 10 до 15 дена ќе ги опфати сите останати месни и урбани заедници од Кисела Вода. Се предвидува да бидат опфатени вкупно околу 3230 шахти.

 

 

Споделете:

Scroll to Top