Search
Close this search box.

Реконструкција на ул. “Ратко Митровиќ” со краци

Министерот за транспорт и врски, Миле Јанкиески и Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец Алексиќ , денеска во село Драчево го означија почетокот на комплетна реконструкција на улицата “Иван Хаџиниколов 2” ( поранешна “Ратко Митровиќ 2”)  и на уште два крака, во вкупна должина од 870 метри.

 

 

По завршените градежни активности од страна на фирмата која беше избрана за изведувач, “Пелагонија АД  ГОСТИВАР”,  а кои треба да финишираат за 4 месеци, бенефитот ќе го почувствуваат 950те жители кои секојдневно ја користат улицата, но и сите останати жители на ова подрачје бидејќи истата е продолжение на постоечката главна улица која транзитира кон населба Драчево.

Вредноста на инвестицијата изнесува  5.4 милиони денари.  3.7 милиони денари се обезбедени од програмата ИПАРД, наменета за инвестиции и за поддршка на земјоделството и руралниот развој во земјава, преку  Агенцијата за финансиска поддршка во  земјоделството и руралниот развој. Општина Кисела Вода во овој проект учествува со 1,7 милиони денари денари. 

Исто така, заради побезбедно движење на пешаците, општина Кисела Вода обезбеди дополнителен буџет од 2 милиони денари, со кои  ќе изгради тротоари од двете страни на ул. “Ратко Митровиќ”, со ширина од околу 1,5м,  а ќе се вградат околу 1700 метри бетонски рабници.

Споделете:

Scroll to Top