Search
Close this search box.

Шах: Во дербито, Драчево и Бирарија-ремизираа

Во овие две кола најуспешни се покажаа екипите на М.З. Село Драчево-М.З. Бирарија каде во меѓусебната средба во 12-тото коло изграа нерешено 2:2, додека во 13-тото коло М.З. Село Драчево ја победи 11 Октомври (згради) со максимални 4:0, а М.З. Бирарија ја совлада екипата на Општина Кисела Вода со 3:1.

 

Во преостанатите средби во 12-тото и 13-тото се постигнаа следниве резултати:

12 коло

Општина Кисела Вода- М.З. Црниче                         0:4

М.З. Село Драчево-М.З. Бирарија                             2:2

М.З. Пинтија-11 Октомври (згради)                         2:2

13-коло

11 Октомври (згради)- М.З. Село Драчево                        0:4

М.З. Бирарија-Општина Кисела Вода                                 3:1

М.З. Црниче-М.З. Пржино                                                2:2

 

Четиринаесетото и петнаесетото коло ќе се одиграат на 3 март 2015 со почеток во 10 часот во големата општинска сала во барака 7.

Споделете:

Scroll to Top