Search
Close this search box.

Шах: Одиграни првите натпревари во пролетниот дел

Се одиграа 10-тото и 11-тото на шаховската лига помеѓу месните заедници во општина Кисела Вода, со што официјално започна и пролетниот дел на општинската лига. По одигрувањето на овие две кола, добиени се следниве резултати:

 

10 коло

Општина Кисела Вода-М.З. Кисела Вода                            2:2

Село Драчево-Населба Драчево                                        3 ½ : 1/2

Пинтија-Црниче                                                              2 ½: 1/2

11-коло

Црниче- Село Драчево                                                    1:3

Населба Драчево- Општина Кисела Вода                           2:2

М.З. Кисела Вода- Пржино                                               1 ½: 2 ½

 

Дванаесетото и тринаесетото коло ќе се одиграат на 13 февруари 2015 со почеток во 10 часот.

Споделете:

Scroll to Top