Search
Close this search box.

Шах: Пинтија и Црниче со двојни победи

Во овие две кола најуспешни се покажаа екипите на М.З. Пинтија и М.З. Црниче кои во двете средби ги победија своите противници. Пинтија во 14-тото и  15-тото коло ги победи екипата на М.З. Село Драчево и Општина Кисела Вода со идентичен резултат од 3:1 и се зацврсти на врвот на табелата.

 

Екипата на М.З. Црниче во 14-тото коло ја совлада екипата на М.З. Кисела Вода со 3:1, додека средбата од 15 –тото коло против екипата на М.З. Населба Драчево ја доби со убедливи 4:0.

Во преостанатите средби во 14-тото и 15-тото се постигнаа следниве резултати:

14 коло

М.З.11 Октомври (бараки)-М.З. Населба Драчево                                       0:4

М.З. Кисела Вода- М.З. Црниче                                                                1:3

М.З. Пржино- М.З. Бирарија                                                                    1 ½:2 ½

Општина Кисела Вода-М.З. 11 Октомври (згради)                                     ½:3½

М.З. Село Драчево-М.З. Пинтија                                                               1:3

15 коло

М.З. Село Драчево-М.З. 11 Октомври (бараки)                                  4:0

М.З. Пинтија-Општина Кисела Вода                                                  3:1

М.З. 11 Октомври (згради)- М.З. Пржино                                          0:4

М.З. Бирарија- М.З. Кисела Вода                                                      1 ½:2 ½

М.З. Црниче- М.З. Населба Драчево                                                   4:0

По одиграните 15 кола на табелата како најголеми фаворити се издвојуваат екипите на М.З. Пинтија, М.З. Пржино и М.З. Бирарија како најсериозни претенденти за шаховскиот трон на Кисела Вода.

ТАБЕЛА:

1.            М.З. Пинтија                                                     24           (41)

2.            М.З. Пржино                                                     21           (40,5)

3.            М.З. Бирарија                                                  21           (35,5)    (-1)

4.            М.З. Село Драчево                                        17           (33)

5.            М.З. Кисела Вода                                                           17           (33)

6.            М.З. Црниче                                                     11           (28)

7.            М.З. 11 Октомври (згради)                        11           (24)                        (-1)

8.            М.З. 11 Октомври (бараки)                       10           (20,5)

9.            М.З. Населба Драчево                                 10           (20,5)

10.          Општина Кисела Вода                                  6            (20)

Шеснаесеттото и седумнаесетто и коло ќе се одиграат на 10 март 2015 со почеток во 10 часот во големата општинска сала во барака 7.

Споделете:

Scroll to Top