Search
Close this search box.

Одржана 21 седница на Советот на општина Кисела Вода

На 21-тата седница на Советот на општина Кисела Вода која се одржа денеска, беа усвоени следните точки:

–  Усвојување на Записникот од 20-та седница на Советот;

 1. Меморандум за соработка меѓу Општина Кисела Вода и ЈП Водовод и канализација – Скопје во врска со обезбедување на услуги за водоснабдување и одведување на отпадни води на граѓаните на Општината;

2. Предлог-Правилник за условите, начинот и постапката за издавање под закуп на простории во месни и урбани заедници сопственост на Општина Кисела Вода;

3. Предлог Измени и дополнувања на Буџетот на општина Кисела Вода за 2014 година;

4. Предлог Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за извршување на Буџетот на Општина Кисела Вода за 2014 година;

Воедно, дневниот ред беше дополнет со две иницијативи и едно барање:

-Прифаќање на иницијативата на група граѓани за промена на името на улицата “Студеничанска” во ”Тодор Стојановски”;

-Прифаќање на иницијативата на група граѓани за враќање на првобитното име-“Драчевска” на улицата која сега го носи името “Јустинијан Први”ч

-Барање за доделување на еднократна парична помош на семејствата Тодевски и Силјановски од Драчево, кои претрпеа штета во пожарот што ги зафати нивните куќи.

Споделете:

Scroll to Top