Search
Close this search box.

Честит 24 Мај, Ден на сесловенските просветители

Со најискрени желби за добро здравје и благосостојба, општина Кисела Вода на сите православни верници и на сите граѓани на Република Македонија им го честита државниот празник, 24 Мај, Денот на македонските и сесловенските просветители и учители, светите браќа Кирил и Методиј.  

Доследноста кон нивното големо дело, значи продолжување на нивната мисија за културен развој, достоинство, право на идентитет, писменост и култура.

Нека ни е честит празникот, за многу години!

Споделете:

Scroll to Top