Search
Close this search box.

Честит 6 Мај!

На сите свои жители , општина Кисела Вода им го честита патрониот празник 6 Мај, Ѓурѓовден, и ги поканува да присуствуваат на денешната свеченост која ќе се одвива на повеќе локации низ општината.

Во 11 часот, на крстосницата улица “Народни Херои”со  булеварот “Борис Трајковски” започнува цветно дефиле на дечињата од градинките и основците, кое ќе продолжи со приредба во паркот Шопен во 12 часот. Во попладневните часови, со почеток во 18 часот, во паркот Шопен, ќе се одржи едночасовен  концерт на Културно Уметничките Друштва од општина Кисела Вода. 

Споделете:

Scroll to Top