Search
Close this search box.

Општина Кисела Вода додели 61 ваучер, за 61 новородено дете

По 17ти пат, во општина Кисела Вода, градоначалникот Билјана Беличанец-Алексиќ им додели еднократна парична помош на новите родители од општината, со што бројот на доделени ваучери се искачи на 775.

 

– Семејството е главниот столб за опстанок на еден народ, за градење на едно здраво и силно општество.  Секое новородено дете, значи чекор напред во остварување на оваа значајна мисија која стои пред секој од нас. Општина Кисела Вода вложува напори да обезбеди најдобри можни услови за живеење на сите свои жители и искрено се надеваме дека и со оваа скромна помош од 6000 денари, која денеска ја доделуваме за 61то новороденче, од кои 22 се машки, а 39 женски, ќе ви излеземе во пресрет за оние први потреби кои доаѓаат заедно со новороденчето-истакна градоначалникот Билјана Беличанец-Алексиќ.

Потенцирајќи дека овој проект кој е дел од  Програмата од социјалната сфера на општина Кисела Вода ќе продолжи и ќе се запази се до истекот на нејзиниот мандат, таа уште еднаш упати повик до сите родители кои ги исполнуваат критериумите, воопшто да не се двоумат и да ја поднесат потребната документација за паричната помош.

 

Споделете:

Scroll to Top