Search
Close this search box.

Започна акција за крпење на ударни дупки во Кисела Вода

Сите ударни дупки по сервисните улици на територија на општина Кисела Вода од денес ќе се санираат. Тоа на денешната прес-конференција, од населбата Бирарија, го најави градоначалникот Билјана Беличанец – Алексиќ.

-“Акцијата паралелно ќе се реализира во сите 14 месни и урбани заедници, за што на барање на општината, фирмата изведувач формираше 4 оперативни групи кои ќе дејствуваат во четири реони низ општината” – истакна Беличанец-Алексиќ.

Првиот реон го сочинуваат месните заедници нас. Драчево, село Драчево и Потстаница. Вториот реон го сочинуваат населбите Градинар, 11-ти Октомври – бараки, селото Усје, Стаклара – Каменик и Пинтија. Во третиот реон влегуваат населбите Припор, Кисела Вода и 11-ти Октомври – згради, додека пак четвртиот реон од каде и впрочем започна акцијата, го сочинуваат населбите Бирарија, Цветан Димов, Црниче и Пржино.

Градоначалникот Беличанец – Алексиќ информираше дека за оваа акција ќе бидат потрошени 900 квадратни метри асфалт, а истата се реализира по претходно детектирање на ударните дупки, како и по пријава од граѓани кои ја искористиле апликацијата „Види, пријави, поправи“.

-“Ја користам приликава да ги замолам жителите на општината Кисела Вода за соработка и трпение во периодот додека се изведуваат градежните работи” – заврши Беличанец – Алексиќ.

За оваа акција од општинската каса се одвоени 2 милиони денари, а по завршување на истата ќе започне процес на детектирање на пропаднати шахти, кои подоцна ќе бидат нивелирани.

Споделете:

Scroll to Top