Search
Close this search box.

Да даруваме крв денес, зошто утре можеби и нам ќе ни треба!

Општина Кисела Вода заедно со општинската организација на Црвен Крст-Кисела Вода организира крводарителска акција која ќе се одржи во петок, на 16 Мај, од 11 до 15 часот, во големата сала на општината. Акцијата е традиционална и се организира во соработка со Заводот за трансфузиологија-Скопје.

Општина Кисела Вода ги повикува сите заинтересирани хумани луѓе да се вклучат во оваа акција, да даруваат крв и да спасат нечиј живот. Во неа ќе учествуваат и претставници на општинската администрација и членови на сите месни и урбани заедници од општината. И оваа година, мотото на крводарителската акција останува исто – Придружете ни се да даруваме крв денес, зошто утре можеби и нам ќе ни треба!

Споделете:

Scroll to Top