Search
Close this search box.

Манифестација во чест на книгата во ООУ „Кирил Пејчиновиќ“

Манифестација во чест на книгата одржаа учениците од ООУ „Кирил Пејчиновиќ“ во општина Кисела Вода. Насловена „Книгата е нашиот живот“, ја реализираа секциите водени од тимот на наставници по македонски јазик и библиотекарот на училиштето.

 Почесен гостин беше еден од најчитаните македонски автори, миленикот на младата читателска публика, Горјан Петревски, со кој младите ученици-новинари и литерати дискутираа, се информираа околу надминувањето на сите предизвици со кои тие се соочуваат при пишувањето.

Нивните прашања кон омилениот автор беа дел и од отворениот час во кој драмската секција одржа претстава „ Дискусија за читањето книги“. Дружењето продолжи со читање на личните творби од учениците од литературната секција, а најмладите се претставија и со музичка точка.

 

Споделете:

Scroll to Top