Search
Close this search box.

Општина Кисела Вода го честита Националниот ден на Власите

Општина Кисела Вода на сите Власи им го честита Националниот празник и им посакува благосостојба и просперитет! 

– Припадниците на влашката заедница биле и се присутни во сите сфери на општествените текови, со што даваат значаен придонес во целокупниот развој на Република Македонија. Со заедничкото празнување на денот во кој ги потврдувате вредностите на сопствената самоидентификација, уште еднаш ја потврдуваме заложбата за модерна развиена и просперитетна држава – се вели во честитката на градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец-Алексиќ упатена до претставниците на влашката заедница во Македонија

Споделете:

Scroll to Top