Search
Close this search box.

52 семејства со новороденчиња од Кисела Вода добија еднократна парична помош

На пригоден начин денеска во Општина Кисела Вода, градоначалникот Билјана Беличанец – Алексиќ, денеска по трет пат свечено додели ваучери на 52 семејства од општината кои имаат принова и притоа доставија комплетна документација за еднократна парича помош во висина од 6.000 денари.

-“Откако ја донесовме одлуката за доделување на еднократна парична помош во износ од 6.000,00 денари, на секое семејство од општината со принова, за неполни четири месеци доделивме преку 100 ваучери, што говори дека нашата цел, полека но сигурно се исполнува. Тоа е да ги стимулираме семејствата сериозно да размислуваат и да се одлучат за зголемување на бројот на дечиња, но истовремено и да им помогнеме на овие семејствата со скромни средства кои сигурно им се и повеќе од потребни” – порача Беличанец – Алексиќ.

Таа ги повика сите родители кои ги исполнуваат критериумите заедно со барањето да достават лична карта или друг документ за лична идентификација, извод од матична книга на родените за новороденчето, како и фотокопија од трансакциона сметка. Рокот за поднесување на барањата е 90 дена од моментот на раѓање на детето.

-“Искрено сметам дека ваквата мерка која ја донесовме заедно со Советот на Општина Кисела Вода е во вистинско време и потенцирам дека истата ќе се запази се до крајот на истекот на мојот мандат” – потенцираше градоначалникот Беличанец – Алексиќ.

Од воведувањето на оваа мерка од страна на општината, досега се доделени вкупно 106 ваучери за еднократна парична помош на семејства со новороденчиња.

-“Да ви се живи и здрави, големи да растат. Ви посакувам да се гордеете со нив, а покрај вас и ние како општина” – им порача градоначалникот Беличанец – Алексиќ и им честиташе на родителите.

 

Споделете:

Scroll to Top