Search
Close this search box.

Започнуваат посетите на месните и урбани заедници

Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец – Алексиќ, заедно со претседателот на Советот, Трајче Донев, претставници на општинската администрација и членови на Советот на општината, почнувајќи од 23.09.2013 година (понеделник), ќе започне со редовна посета на сите месни и урбани заедници во општината. Првата средба, градоначалникот Беличанец – Алексиќ ќе ја одржи со жителите од месната заедница Потстаница, а во следниот период од 3 недели, ќе посетува по две месни заедници дневно.

Целта на посетите е граѓаните да иницираат и таргетираат прашања од комуналната, сообраќајната сфера, локалниот економски развој, екологијата и други теми од локален интерес, а истовремено и да учествуваат во креирањето на локалните политики со давање на идеи и сугестии.

Урбана/месна зедница

Термин

Време

Потстаница

23.09.2013 (понеделник)

18:30 часот

Н. Драчево

23.09.2013 (понеделник)

19:30 часот

11-ти Октомври – згради

25.09.2013 (среда)

18:30 часот

11-ти Октомври – бараки

25.09.2013 (среда)

20:00 часот

Цветан Димов и Бирарија

02.10.2013 (среда)

20:00 часот, голема сала на Општина Кисела Вода

Расадник

02.10.2013 (среда)

18:30 часот

Црниче

07.10.2013 (понеделник)

18:30 часот

Пржино

07.10.2013 (понеделник)

20:00 часот

Кисела Вода

09.10.2013 (среда)

18:30 часот

Припор

09.10.2013 (среда)

20:00 часот

Пинтија

14.10.2013 (понеделник)

18:30 часот

С. Драчево

14.10.2013 (понеделник)

20:00 часот

Усје и Стаклара-Каменик

16.10.2013 (среда)

19:00 часот

 

 

 

Споделете:

Scroll to Top