Search
Close this search box.

Општина Кисела Вода апелира за чистење на оџаците

Општина Кисела Вода ги повикува сите жители од овој дел на градот кои за затоплување на своите објекти користат тврдо гориво, да ги исчистат оџаците и со ова превентивно делување да спречат потенцијални пожари. Воедно, редовното чистење и одржување на оџаците допринесува во намалување на емисијата на штетни гасови, како и намалување на потрошувачка на енергија, што значи заштеда на енергетско гориво и заштита на човековата околина.Чистењето на оџаците е задолжително и согласно Правилникот за исправна состојба на оџаците, домаќинствата се обврзани да ги одржуваат оџаците два пати низ зимскиот период и еднаш, надвор од сезоната.

                                                                                    

 

Споделете:

Scroll to Top