Search
Close this search box.

Шах: Мртва трка за врвот

На едно кола пред крајот М.З. Пинтија им бега само со еден бод на второпласираните М.З. Пржино и М.З. Бирарија, меѓутоа екипата на М.З. Бирарија има и едно неодиграно коло. За четвртото место кое води во плејофот со ист број на бодови во мртва трка се борат екипите на М.З. Кисела Вода и М.З. Село Драчево.

 

Во 16-тото и 17-тото коло се постигнаа следниве резултати:

16 коло

М.З.11 Октомври (бараки)- М.З. Црниче                                        4:0

М.З. Населба Драчево- М.З. Бирарија                                           ½:3½

М.З. Кисела Вода- М.З. 11 Октомври (згради)                                 4:0                             

М.З. Пржино- М.З. Пинтија                                                            3:1     

Општина Кисела Вода- М.З. Село Драчево                                      1:3

17 коло

Општина Кисела Вода-М.З. 11 Октомври (бараки)                           1:3

М.З. Село Драчево- М.З. Пржино                                                    1:3

М.З. Пинтија- М.З. Кисела Вода                                                      2½:1½

М.З. 11 Октомври (згради)- М.З. Населба Драчево                            0:4

М.З. Бирарија- М.З. Црниче                                                            2 ½: ½

По одиграните 17 кола на само две кола пред крајот табелата изгледа вака:

ТАБЕЛА:

  1. М.З. Пинтија                                               26       (43,5)
  2. М.З. Пржино                                               25       (47)
  3. М.З. Бирарија                                              25       (41,5)            (-1)
  4. М.З. Кисела Вода                                         19       (38,5)
  5. М.З. Село Драчево                                       19       (36,5)
  6. М.З. Црниче                                                11       (29,5)
  7. М.З. 11 Октомври (бараки)                           14       (27,5)
  8. М.З. 11 Октомври (згради)                           11       (24)                (-1)
  9. М.З. Населба Драчево                                  10       (20,5)
  10.  Општина Кисела Вода                                  6        (20)

Последното осумнаесеттото коло ќе се одигра на 24 март 2015 со почеток во 10 часот во големата општинска сала во барака 7, каде во дербито на колото ќе се сретнат екипите на М.З. Кисела Вода и М.З. Село Драчево. Tие се борат за четвртото место кое води во плејофот. Во останатите средби на последното 18-то коло ќе се сретнат следните екипи:

М.З. 11 Октомври (бараки)- М.З. Бирарија

М.З. Црниче- М.З. 11 Октомври (згради)

М.З. Населба Драчево- М.З. Пинтија

М.З. Кисела Вода- М.З. Село Драчево

М.З. Пржино- Општина Кисела Вода

Споделете:

Scroll to Top